Word beter gevonden in jouw regio met lokale SEO

In de digitale wereld van vandaag is het essentieel voor bedrijven om een online aanwezigheid te hebben. Lokale SEO (Search Engine Optimization) is een belangrijk onderdeel van online marketing dat zich richt op het bevorderen van de zichtbaarheid van een bedrijf in lokale zoekresultaten. Het is een krachtig instrument voor bedrijven die willen communiceren met klanten in hun directe geografische omgeving.

Wat is lokale SEO?

Lokale SEO omvat het optimaliseren van je online aanwezigheid om het eenvoudiger te maken voor potentiële klanten in je omgeving om je bedrijf te vinden. Stel dat iemand op zoek is naar een restaurant in een bepaalde regio, dan wil je als restaurantuitbater zo hoog mogelijk in de lokale zoekresultaten terecht komen zodat je potentiële klant contact met jou kan opnemen.

Met lokale SEO wordt de online zichtbaarheid van lokale bedrijven verhoogd. Het is vergelijkbaar met organische SEO, maar met een extra geografische component. Meer specifiek, je streeft ernaar om hoog te scoren in de zoekresultaten voor lokale zoekopdrachten.

Google hanteert een ander soort algoritme voor lokale SEO. Het kan onderscheid maken tussen een gewone zoekopdracht en een lokale zoekopdracht. Wanneer je zoekt naar een bepaald restaurant in regio Lier, dan zal Google de beste opties in regio Lier bovenaan tonen.

De voordelen van lokale SEO

1. Verhoogde lokale zichtbaarheid

Het belangrijkste voordeel van lokale SEO is verhoogde zichtbaarheid. Wanneer iemand zoekt naar een product of dienst in jouw omgeving, zal je bedrijf bovenaan de zoekresultaten verschijnen. Dit kan leiden tot meer klikken, meer leads en uiteindelijk meer verkoop.

Stel dat je zoekt naar een online marketing agency in Lier, dan zal Google die agencies bovenaan tonen.

2. Meer relevant verkeer (offline en online)

Met lokale SEO leid je niet alleen meer online verkeer naar je website, het stimuleert ook je fysieke winkelverkeer.

Wanneer je dringend op zoek bent naar bv. een bakker in een bepaalde regio, dan zal je deze zoekopdracht snel ingeven in Google. Je zal wellicht het eerste resultaat in Google bekijken en naar die bakker gaan. Op die manier verhoogt lokale SEO niet alleen je online verkeer, maar ook je offline verkeer.

3. Betere gebruikerservaring

Lokale SEO gaat niet alleen over het bovenaan de zoekresultaten krijgen van je bedrijf. Het gaat ook over het bieden van een betere gebruikerservaring voor potentiële klanten.

Dit omvat het gemakkelijk maken voor mensen om je bedrijf te vinden, routebeschrijvingen te krijgen en je contactgegevens eenvoudig te vinden. Zo kunnen potentiële klanten eenvoudig contact opnemen met jou.

4. Hogere conversiepercentages

Omdat lokale SEO zich richt op mensen die actief op zoek zijn naar een product of dienst in jouw omgeving, is het waarschijnlijker dat het leidt tot hogere conversiepercentages.

Het nieuwe verkeer dat je vanuit lokale SEO naar jouw website trekt, kan zorgen voor een toename in het aantal telefoontjes, e-mails, contactformulieren ed. Met andere woorden: een verhoging in het aantal conversies.

5. Concurrentievoordeel

Tot slot kan lokale SEO je bedrijf een concurrentievoordeel geven. Als jouw bedrijf bovenaan de zoekresultaten verschijnt, zal je meer klanten aantrekken dan je concurrenten. Vooral als je concurrenten geen gebruik maken van lokale SEO om hun bedrijven te promoten.

De conclusie?

Lokale SEO is een essentieel onderdeel van online marketing voor bedrijven die willen communiceren met klanten in hun directe geografische omgeving.

Door je online aanwezigheid te optimaliseren voor lokale zoekopdrachten, kan je je zichtbaarheid vergroten, een betere gebruikerservaring bieden en uiteindelijk meer verkoop genereren.

Kan je wel wat hulp gebruiken met jouw lokale marketingstrategie? Aarzel niet en contacteer ons voor een vrijblijvend adviesgesprek.

bruno talk

Met behulp van generatieve AI biedt Google's Search Generative Experience (SGE) gebruikers snelle overzichten van zoekonderwerpen zonder dat ze hoeven door te klikken naar één van de sites in de zoekresultaten zelf.
Met deze tips kan je AI op een slimme en effectieve manier inzetten voor jouw bedrijf. AI is een krachtige hulpbron, maar het is belangrijk om het op de juiste manier te gebruiken om echt te profiteren van de voordelen die het te bieden heeft.
Binnenkort is het zover: Black Friday, de dag van het jaar waarop veel consumenten zitten te wachten. Het is dan ook de ideale kans om klanten te overtuigen om te shoppen aan mooie kortingen. Black Friday brengt wel wat marketingwerk met zich mee. Bekijk onze tips en overloop de checklist om helemaal klaar te zijn voor Black Friday.
Halloween biedt talloze mogelijkheden om je producten of diensten te promoten en je merk in de schijnwerpers te zetten. In dit blogartikel delen we enkele spookachtig goede marketingacties voor Halloween die je kunt gebruiken om je bedrijf op de kaart te zetten.
Vergeet in 2024 geen enkele belangrijke datum met onze handige contentkalender! Wij bundelden voor jou de interessantste - en soms ook gekste - data. Wist je al dat 21 januari 'Internationale Knuffeldag' is?
Vergeet in 2023 geen enkele belangrijke datum met onze handige contentkalender! Wij bundelden voor jou de interessantste - en soms ook gekste - data. Wist je trouwens dat het op 25 oktober ‘Wereld Pasta dag’ is?
Heb je een profiel opgesteld voor je bedrijf? Proficiat, de eerste stap is gezet! In dit artikel vertellen we je hoe je je account verder kan finetunen zodat je optimaal weergegeven wordt in Google.
Heb jij je Google bedrijfspagina nog niet ten volle benut of zelfs nog niet geclaimd? Dan laat je veel kansen liggen, zeker als lokaal bedrijf. Ben je een lokale speler? Dan is dit één van de eerste kanalen die je zou moeten opzetten en optimaliseren, samen met je website.
Wil je graag reviews vermelden op je website of uitpakken met de mening van tevreden klanten op je social media? Dan is het belangrijk om veel én kwaliteitsvolle reviews te verzamelen. Maar hoe krijg je nu meer reviews? Dat leggen we je graag uit in dit artikel.
Vergeet in 2022 geen enkele belangrijke datum met onze handige contentkalender! Wij bundelden voor jou de interessantste - en soms ook gekste - data. Wist je trouwens dat het op 26 september Wereld Chocoladedag is? Wij zijn alvast fan!
Een vaak gebruikte tool door SEO-specialisten zijn de search operators van Google. Dit zijn queries die je ingeeft in Google, zodat je veel geavanceerder kan zoeken in Google in vergelijking met enkel het gebruik van zoekwoorden. Ga op zoek naar specifieke content of sluit bepaalde zoekwoorden uit met deze vijf handige search operators.
Een zoekwoordenonderzoek geeft inzicht in welke zoektermen, zoekwoorden of keywords jouw doelgroep gebruikt. Deze woorden vormen de basis voor het SEO traject van je website, en je kan ze ook als basis gebruiken om je Google Ads campagne op te zetten. Ontdek hier hoe je de gevonden keywords uit het zoekwoordenonderzoek kunt gebruiken om jouw websitepagina’s te optimaliseren voor Google.
In oktober 2020 ging ik opzoek naar een stageplaats bij een online marketingbureau. Liefst wilde ik stage lopen bij een kleiner agency waar medewerkers mee inspraak hebben en niet enkel uitvoerende taken moeten doen. Dit vond ik bij Key2info.
WhatsApp is waarschijnlijk geen onbekende voor jou, want het is het meest populaire alternatief voor sms. Je kan er gratis tekstberichten, foto’s en video’s mee versturen én je kan ermee videochatten. Wereldwijd zijn er 2 miljard gebruikers en er komen steeds meer gebruikers bij!
Wanneer we spreken over adverteren op social media, dan denken we wellicht voornamelijk aan adverteren op Facebook & Instagram, maar sinds 2019 is het in België ook mogelijk om te adverteren op Pinterest. Hoe ga je hier mee aan de slag?
TikTok… Je hebt het vast al eens horen vallen. Het booming social media platform van dit moment. We zijn zelf nog niet zeker of we er fan van zijn of niet, maar dit kanaal valt haast niet meer te negeren.
Vorige
Volgende
Vorige
Volgende
Logo-key2info-web

wordt

about bruno agency

Tijd om jouw vernieuwde digital sidekick bruno te verwelkomen! Hetzelfde steengoed agency, maar nu ook met een naam die even stevig is als onze service. Leer bruno kennen op onze vernieuwde website!