5 creatieve marketingacties
voor Halloween

Halloween is één van die bijzondere tijden van het jaar waarin mensen graag griezelen, verkleden en zich tegoed doen aan snoep. Maar het is ook een geweldige gelegenheid voor bedrijven om hun creativiteit en marketingvaardigheden in te zetten. Of je nu een kleine lokale onderneming bent of een groot internationaal bedrijf, Halloween biedt talloze mogelijkheden om je producten of diensten te promoten en je merk in de schijnwerpers te zetten. In dit blogartikel delen we enkele spookachtig goede marketingacties voor Halloween die je kunt gebruiken om je bedrijf op de kaart te zetten.

Wat is lokale SEO?

Lokale SEO omvat het optimaliseren van je online aanwezigheid om het eenvoudiger te maken voor potentiële klanten in je omgeving om je bedrijf te vinden. Stel dat iemand op zoek is naar een restaurant in een bepaalde regio, dan wil je als restaurantuitbater zo hoog mogelijk in de lokale zoekresultaten terecht komen zodat je potentiële klant contact met jou kan opnemen.

Met lokale SEO wordt de online zichtbaarheid van lokale bedrijven verhoogd. Het is vergelijkbaar met organische SEO, maar met een extra geografische component. Meer specifiek, je streeft ernaar om hoog te scoren in de zoekresultaten voor lokale zoekopdrachten.

Google hanteert een ander soort algoritme voor lokale SEO. Het kan onderscheid maken tussen een gewone zoekopdracht en een lokale zoekopdracht. Wanneer je zoekt naar een bepaald restaurant in regio Lier, dan zal Google de beste opties in regio Lier bovenaan tonen.

1. Social media-campagnes

Halloween is de perfecte tijd om je sociale media te transformeren in een spookachtige wonderland. Pas je profielfoto en omslagfoto aan met Halloween-thema’s en deel regelmatig posts met betrekking tot het seizoen.

Moedig je volgers aan om foto’s van hun kostuums te delen en organiseer een hashtag-wedstrijd. Denk na over creatieve manieren om je producten of diensten in verband te brengen met Halloween en deel dit met je online gemeenschap.

2. Winacties en wedstrijden

Organiseer Halloween-wedstrijden en winacties om de betrokkenheid van je klanten te vergroten. Vraag hen bijvoorbeeld om hun engste Halloween-verhaal te delen of foto’s van hun Halloween-decoraties in te sturen.

Beloon de winnaars met leuke prijzen die passen bij de geest van Halloween, zoals gratis producten, kortingsbonnen of exclusieve ervaringen.

3. Tijdelijke producten en diensten

Overweeg om speciale Halloween-edities van je producten of diensten te lanceren. Dit kan variëren van unieke verpakkingen tot seizoensgebonden smaken of diensten. Bijvoorbeeld, een café kan pompoensoep aanbieden, of een kledingwinkel kan limited edition Halloween-kostuums of accessoires verkopen.

4. In-store ervaringen

Als je een fysieke winkel hebt, zorg dan voor een spookachtige sfeer om klanten aan te trekken. Versier je etalages en interieur met Halloween-decoraties en organiseer evenementen zoals kostuumwedstrijden of knutselmiddagen voor kinderen. Zorg ervoor dat je personeel ook in de geest van Halloween verkleed is.

5. E-mailmarketing en nieuwsbrieven

Stuur gepersonaliseerde Halloween-e-mails naar je klanten met speciale aanbiedingen, kortingsbonnen en exclusieve informatie. Vertel hen over je Halloween-gerelateerde producten en evenementen. Gebruik aantrekkelijke onderwerpregels en creatieve, visueel aantrekkelijke inhoud om de aandacht van je abonnees te trekken.

Ready, set, go!

Halloween is een geweldige gelegenheid om je bedrijf op een creatieve manier te promoten. Of je nu online of offline opereert, er zijn talloze manieren om de Halloween-sfeer in je marketingstrategie te integreren en je klanten een onvergetelijke Halloween-ervaring te bieden. Dus, ga aan de slag en maak van Halloween een griezelig succes! Kan je toch nog wat hulp gebruiken met jouw marketingstrategie? Aarzel niet en contacteer ons voor een vrijblijvend adviesgesprek.

bruno talk

Met behulp van generatieve AI biedt Google's Search Generative Experience (SGE) gebruikers snelle overzichten van zoekonderwerpen zonder dat ze hoeven door te klikken naar één van de sites in de zoekresultaten zelf.
Met deze tips kan je AI op een slimme en effectieve manier inzetten voor jouw bedrijf. AI is een krachtige hulpbron, maar het is belangrijk om het op de juiste manier te gebruiken om echt te profiteren van de voordelen die het te bieden heeft.
Binnenkort is het zover: Black Friday, de dag van het jaar waarop veel consumenten zitten te wachten. Het is dan ook de ideale kans om klanten te overtuigen om te shoppen aan mooie kortingen. Black Friday brengt wel wat marketingwerk met zich mee. Bekijk onze tips en overloop de checklist om helemaal klaar te zijn voor Black Friday.
Vergeet in 2024 geen enkele belangrijke datum met onze handige contentkalender! Wij bundelden voor jou de interessantste - en soms ook gekste - data. Wist je al dat 21 januari 'Internationale Knuffeldag' is?
Vergeet in 2023 geen enkele belangrijke datum met onze handige contentkalender! Wij bundelden voor jou de interessantste - en soms ook gekste - data. Wist je trouwens dat het op 25 oktober ‘Wereld Pasta dag’ is?
Heb je een profiel opgesteld voor je bedrijf? Proficiat, de eerste stap is gezet! In dit artikel vertellen we je hoe je je account verder kan finetunen zodat je optimaal weergegeven wordt in Google.
Heb jij je Google bedrijfspagina nog niet ten volle benut of zelfs nog niet geclaimd? Dan laat je veel kansen liggen, zeker als lokaal bedrijf. Ben je een lokale speler? Dan is dit één van de eerste kanalen die je zou moeten opzetten en optimaliseren, samen met je website.
Wil je graag reviews vermelden op je website of uitpakken met de mening van tevreden klanten op je social media? Dan is het belangrijk om veel én kwaliteitsvolle reviews te verzamelen. Maar hoe krijg je nu meer reviews? Dat leggen we je graag uit in dit artikel.
Vergeet in 2022 geen enkele belangrijke datum met onze handige contentkalender! Wij bundelden voor jou de interessantste - en soms ook gekste - data. Wist je trouwens dat het op 26 september Wereld Chocoladedag is? Wij zijn alvast fan!
Een vaak gebruikte tool door SEO-specialisten zijn de search operators van Google. Dit zijn queries die je ingeeft in Google, zodat je veel geavanceerder kan zoeken in Google in vergelijking met enkel het gebruik van zoekwoorden. Ga op zoek naar specifieke content of sluit bepaalde zoekwoorden uit met deze vijf handige search operators.
Een zoekwoordenonderzoek geeft inzicht in welke zoektermen, zoekwoorden of keywords jouw doelgroep gebruikt. Deze woorden vormen de basis voor het SEO traject van je website, en je kan ze ook als basis gebruiken om je Google Ads campagne op te zetten. Ontdek hier hoe je de gevonden keywords uit het zoekwoordenonderzoek kunt gebruiken om jouw websitepagina’s te optimaliseren voor Google.
In oktober 2020 ging ik opzoek naar een stageplaats bij een online marketingbureau. Liefst wilde ik stage lopen bij een kleiner agency waar medewerkers mee inspraak hebben en niet enkel uitvoerende taken moeten doen. Dit vond ik bij Key2info.
WhatsApp is waarschijnlijk geen onbekende voor jou, want het is het meest populaire alternatief voor sms. Je kan er gratis tekstberichten, foto’s en video’s mee versturen én je kan ermee videochatten. Wereldwijd zijn er 2 miljard gebruikers en er komen steeds meer gebruikers bij!
Wanneer we spreken over adverteren op social media, dan denken we wellicht voornamelijk aan adverteren op Facebook & Instagram, maar sinds 2019 is het in België ook mogelijk om te adverteren op Pinterest. Hoe ga je hier mee aan de slag?
TikTok… Je hebt het vast al eens horen vallen. Het booming social media platform van dit moment. We zijn zelf nog niet zeker of we er fan van zijn of niet, maar dit kanaal valt haast niet meer te negeren.
Vorige
Volgende
Vorige
Volgende
Logo-key2info-web

wordt

about bruno agency

Tijd om jouw vernieuwde digital sidekick bruno te verwelkomen! Hetzelfde steengoed agency, maar nu ook met een naam die even stevig is als onze service. Leer bruno kennen op onze vernieuwde website!