De kracht van muziek op social media: breng je boodschap tot leven!

In de wereld van social media draait alles om aandacht te trekken en vast te houden. Een van de krachtigste manieren om dit te doen, is door gebruik te maken van muziek. Of je nu een video deelt op Instagram reels, een foto plaatst op Instagram of een verhaal maakt, het juiste muziekje kan je content naar een hoger niveau tillen en je boodschap kracht bijzetten.

De voordelen van muziek

Het toevoegen van muziek aan je foto’s en video’s vergroot de betrokkenheid van je publiek. Mensen blijven langer geïnteresseerd en betrokken bij content met passende muziek. Hierdoor genereer je meer likes, shares en reacties.

Luisteren naar muziek heeft namelijk een positief effect op de hersenen. Muziek kan niet alleen een diepgaande emotionele ervaring bieden, maar ook een positieve invloed hebben op verschillende aspecten van onze cognitieve en emotionele welzijn.

So I say thank you for the music!

Tips voor het gebruik van muziek op sociale media

Concrete toepassingen voor de verschillende kanalen

Instagram

TikTok

Facebook

Youtube

Voor zakelijke accounts

Als ondernemer met een zakelijk account heb je vaak beperkte keuzes als het gaat om het selecteren van nummers voor je content. Daarom hebben we een tip voor je!

Om muziek onder je video’s te plaatsen, kun je rechtenvrije muziek downloaden van verschillende websites en deze vervolgens onder je video’s plakken in programma’s zoals Canva, Premiere Pro, Imovie, Veed.io, enzovoort. Nadien kun je deze video’s publiceren op je sociale media.

Enkele websites voor rechtenvrije muziek:

Stappenplan: hoe een lied toevoegen aan je Instagram verhaal

  1. Begin met het maken van je verhaal door op het plusje naast je profielfoto te drukken.
  2. Kies een foto of video.
  3. Klik op het muziek-icoontje bovenaan.
  4. Geef in de balk ‘Muziek zoeken’ het lied in dat je wenst af te spelen.
  5. Kies één van de verschillende templates.
  6. Kies een deel van het lied.
  7. Plaats de foto of video online met de gekozen muziek in je verhaal.

Aan de slag

Als het toepassen van deze tips op jouw social media content een uitdaging vormt, aarzel dan niet om contact op te nemen met bruno. Ons team staat klaar om je te ondersteunen bij het vinden van de perfecte soundtrack en het optimaliseren van je strategie!

bruno talk

Met behulp van generatieve AI biedt Google's Search Generative Experience (SGE) gebruikers snelle overzichten van zoekonderwerpen zonder dat ze hoeven door te klikken naar één van de sites in de zoekresultaten zelf.
Met deze tips kan je AI op een slimme en effectieve manier inzetten voor jouw bedrijf. AI is een krachtige hulpbron, maar het is belangrijk om het op de juiste manier te gebruiken om echt te profiteren van de voordelen die het te bieden heeft.
Binnenkort is het zover: Black Friday, de dag van het jaar waarop veel consumenten zitten te wachten. Het is dan ook de ideale kans om klanten te overtuigen om te shoppen aan mooie kortingen. Black Friday brengt wel wat marketingwerk met zich mee. Bekijk onze tips en overloop de checklist om helemaal klaar te zijn voor Black Friday.
Halloween biedt talloze mogelijkheden om je producten of diensten te promoten en je merk in de schijnwerpers te zetten. In dit blogartikel delen we enkele spookachtig goede marketingacties voor Halloween die je kunt gebruiken om je bedrijf op de kaart te zetten.
Vergeet in 2024 geen enkele belangrijke datum met onze handige contentkalender! Wij bundelden voor jou de interessantste - en soms ook gekste - data. Wist je al dat 21 januari 'Internationale Knuffeldag' is?
Vergeet in 2023 geen enkele belangrijke datum met onze handige contentkalender! Wij bundelden voor jou de interessantste - en soms ook gekste - data. Wist je trouwens dat het op 25 oktober ‘Wereld Pasta dag’ is?
Heb je een profiel opgesteld voor je bedrijf? Proficiat, de eerste stap is gezet! In dit artikel vertellen we je hoe je je account verder kan finetunen zodat je optimaal weergegeven wordt in Google.
Heb jij je Google bedrijfspagina nog niet ten volle benut of zelfs nog niet geclaimd? Dan laat je veel kansen liggen, zeker als lokaal bedrijf. Ben je een lokale speler? Dan is dit één van de eerste kanalen die je zou moeten opzetten en optimaliseren, samen met je website.
Wil je graag reviews vermelden op je website of uitpakken met de mening van tevreden klanten op je social media? Dan is het belangrijk om veel én kwaliteitsvolle reviews te verzamelen. Maar hoe krijg je nu meer reviews? Dat leggen we je graag uit in dit artikel.
Vergeet in 2022 geen enkele belangrijke datum met onze handige contentkalender! Wij bundelden voor jou de interessantste - en soms ook gekste - data. Wist je trouwens dat het op 26 september Wereld Chocoladedag is? Wij zijn alvast fan!
Een vaak gebruikte tool door SEO-specialisten zijn de search operators van Google. Dit zijn queries die je ingeeft in Google, zodat je veel geavanceerder kan zoeken in Google in vergelijking met enkel het gebruik van zoekwoorden. Ga op zoek naar specifieke content of sluit bepaalde zoekwoorden uit met deze vijf handige search operators.
Een zoekwoordenonderzoek geeft inzicht in welke zoektermen, zoekwoorden of keywords jouw doelgroep gebruikt. Deze woorden vormen de basis voor het SEO traject van je website, en je kan ze ook als basis gebruiken om je Google Ads campagne op te zetten. Ontdek hier hoe je de gevonden keywords uit het zoekwoordenonderzoek kunt gebruiken om jouw websitepagina’s te optimaliseren voor Google.
In oktober 2020 ging ik opzoek naar een stageplaats bij een online marketingbureau. Liefst wilde ik stage lopen bij een kleiner agency waar medewerkers mee inspraak hebben en niet enkel uitvoerende taken moeten doen. Dit vond ik bij Key2info.
WhatsApp is waarschijnlijk geen onbekende voor jou, want het is het meest populaire alternatief voor sms. Je kan er gratis tekstberichten, foto’s en video’s mee versturen én je kan ermee videochatten. Wereldwijd zijn er 2 miljard gebruikers en er komen steeds meer gebruikers bij!
Wanneer we spreken over adverteren op social media, dan denken we wellicht voornamelijk aan adverteren op Facebook & Instagram, maar sinds 2019 is het in België ook mogelijk om te adverteren op Pinterest. Hoe ga je hier mee aan de slag?
TikTok… Je hebt het vast al eens horen vallen. Het booming social media platform van dit moment. We zijn zelf nog niet zeker of we er fan van zijn of niet, maar dit kanaal valt haast niet meer te negeren.
Vorige
Volgende
Vorige
Volgende
Logo-key2info-web

wordt

about bruno agency

Tijd om jouw vernieuwde digital sidekick bruno te verwelkomen! Hetzelfde steengoed agency, maar nu ook met een naam die even stevig is als onze service. Leer bruno kennen op onze vernieuwde website!