Content creatie met AI: tips en tools

Visuals maken, blogartikels schrijven, social media posts opmaken; het lijkt wel alsof we tegenwoordig een virtuele assistent hebben die een groot deel van ons werk kan overnemen, dankzij de kracht van AI. In dit blogartikel delen we handige websites en tips om AI-tools optimaal in te zetten voor jouw bedrijf.

Laat je teksten optimaliseren door AI

Als het op tekst aankomt, zijn er heel wat AI-tools beschikbaar. Een van de bekendste is Chat GPT, een tool van OpenAI die ideaal is voor het schrijven van blogartikels of social media posts. Er zijn echter enkele valkuilen waar je op moet letten en tips waarmee je betere resultaten kan bereiken met Chat GPT.

Haal alles uit Chat GPT met deze tips

En de valkuilen van teksten schrijven met AI?

Als je bezig bent met SEO en probeert je website hoger te laten scoren in zoekmachines, dan weet je waarschijnlijk dat unieke content met relevante zoekwoorden essentieel is voor een goede positie in Google. Hoewel AI-tools snel teksten kunnen genereren, leiden ze soms tot opgeblazen teksten die te commercieel geschreven zijn. Hierdoor merk je snel dat de tekst geschreven is door AI. Dit is niet ideaal voor je SEO-score, aangezien Google veel belang hecht aan unieke en relevante inhoud die aansluit bij jouw doelgroep.

Visuele meesterwerken in een paar seconden

Als je op zoek bent naar een handige tool voor het maken van visuals, dan is Canva een absolute aanrader. Canva heeft onlangs enorm ingezet op AI, waardoor je eenvoudig afbeeldingen kunt genereren op basis van tekst, afbeeldingen kunt uitbreiden en achtergronden moeiteloos kunt verwijderen. Dit is vooral handig voor het creëren van banners en andere visuals.

Natuurlijk is jouw eigen menselijke creativiteit nog steeds van onschatbare waarde, maar Canva en vergelijkbare tools kunnen je inspiratie geven en je helpen om je ideeën concreet vorm te geven.

Canva is de makkelijkste, dummy-proof tool voor visuals, maar zij zijn zeker niet de enige. Ook Photoshop biedt AI-functies voor ontwerpen. Daarnaast is Midjourney een geweldige tool om beelden te genereren op basis van jouw tekstinput.

Ga zelf aan de slag met AI

Met deze tips kun je AI op een slimme en effectieve manier inzetten voor jouw bedrijf. AI is een krachtige hulpbron, maar het is belangrijk om het op de juiste manier te gebruiken om echt te profiteren van de voordelen die het te bieden heeft. Experimenteer, leer en pas je strategie aan om het maximale uit AI te halen en je bedrijf te laten groeien. Kan je toch nog wat hulp gebruiken met jouw content marketing? Aarzel niet en contacteer ons voor een vrijblijvend adviesgesprek.

bruno talk

Binnenkort is het zover: Black Friday, de dag van het jaar waarop veel consumenten zitten te wachten. Het is dan ook de ideale kans om klanten te overtuigen om te shoppen aan mooie kortingen. Black Friday brengt wel wat marketingwerk met zich mee. Bekijk onze tips en overloop de checklist om helemaal klaar te zijn voor Black Friday.
Halloween biedt talloze mogelijkheden om je producten of diensten te promoten en je merk in de schijnwerpers te zetten. In dit blogartikel delen we enkele spookachtig goede marketingacties voor Halloween die je kunt gebruiken om je bedrijf op de kaart te zetten.
Vergeet in 2024 geen enkele belangrijke datum met onze handige contentkalender! Wij bundelden voor jou de interessantste - en soms ook gekste - data. Wist je al dat 21 januari 'Internationale Knuffeldag' is?
Vergeet in 2023 geen enkele belangrijke datum met onze handige contentkalender! Wij bundelden voor jou de interessantste - en soms ook gekste - data. Wist je trouwens dat het op 25 oktober ‘Wereld Pasta dag’ is?
Heb je een profiel opgesteld voor je bedrijf? Proficiat, de eerste stap is gezet! In dit artikel vertellen we je hoe je je account verder kan finetunen zodat je optimaal weergegeven wordt in Google.
Heb jij je Google bedrijfspagina nog niet ten volle benut of zelfs nog niet geclaimd? Dan laat je veel kansen liggen, zeker als lokaal bedrijf. Ben je een lokale speler? Dan is dit één van de eerste kanalen die je zou moeten opzetten en optimaliseren, samen met je website.
Wil je graag reviews vermelden op je website of uitpakken met de mening van tevreden klanten op je social media? Dan is het belangrijk om veel én kwaliteitsvolle reviews te verzamelen. Maar hoe krijg je nu meer reviews? Dat leggen we je graag uit in dit artikel.
Vergeet in 2022 geen enkele belangrijke datum met onze handige contentkalender! Wij bundelden voor jou de interessantste - en soms ook gekste - data. Wist je trouwens dat het op 26 september Wereld Chocoladedag is? Wij zijn alvast fan!
Een vaak gebruikte tool door SEO-specialisten zijn de search operators van Google. Dit zijn queries die je ingeeft in Google, zodat je veel geavanceerder kan zoeken in Google in vergelijking met enkel het gebruik van zoekwoorden. Ga op zoek naar specifieke content of sluit bepaalde zoekwoorden uit met deze vijf handige search operators.
Een zoekwoordenonderzoek geeft inzicht in welke zoektermen, zoekwoorden of keywords jouw doelgroep gebruikt. Deze woorden vormen de basis voor het SEO traject van je website, en je kan ze ook als basis gebruiken om je Google Ads campagne op te zetten. Ontdek hier hoe je de gevonden keywords uit het zoekwoordenonderzoek kunt gebruiken om jouw websitepagina’s te optimaliseren voor Google.
In oktober 2020 ging ik opzoek naar een stageplaats bij een online marketingbureau. Liefst wilde ik stage lopen bij een kleiner agency waar medewerkers mee inspraak hebben en niet enkel uitvoerende taken moeten doen. Dit vond ik bij Key2info.
WhatsApp is waarschijnlijk geen onbekende voor jou, want het is het meest populaire alternatief voor sms. Je kan er gratis tekstberichten, foto’s en video’s mee versturen én je kan ermee videochatten. Wereldwijd zijn er 2 miljard gebruikers en er komen steeds meer gebruikers bij!
Wanneer we spreken over adverteren op social media, dan denken we wellicht voornamelijk aan adverteren op Facebook & Instagram, maar sinds 2019 is het in België ook mogelijk om te adverteren op Pinterest. Hoe ga je hier mee aan de slag?
TikTok… Je hebt het vast al eens horen vallen. Het booming social media platform van dit moment. We zijn zelf nog niet zeker of we er fan van zijn of niet, maar dit kanaal valt haast niet meer te negeren.
Vorige
Volgende
Vorige
Volgende
Logo-key2info-web

wordt

about bruno agency

Tijd om jouw vernieuwde digital sidekick bruno te verwelkomen! Hetzelfde steengoed agency, maar nu ook met een naam die even stevig is als onze service. Leer bruno kennen op onze vernieuwde website!