Vliegende start: tips en tools voor een supersnelle website

Een snelle website is cruciaal voor het succes van elk online bedrijf. Een trage website is niet enkel irritant, maar kan ook leiden tot lagere conversieratio’s, hogere bouncepercentages en minder betrokkenheid van gebruikers. Het kan zelfs de prestaties en zoekmachine-optimalisatie van je website negatief beïnvloeden. Maar maak je geen zorgen, er zijn tal van manieren om je website snel en boeiend te maken!

5 tips voor een snelle website

  1. Kies een snelle hostingprovider: investeer in een betrouwbare hostingprovider die je website snel kan laden. Een vlotte hosting is de basis van een snelle website.
  2. Comprimeer afbeeldingen: grote afbeeldingen vertragen je website aanzienlijk. Door ze te comprimeren, behoud je de kwaliteit zonder concessies te doen aan de laadtijd.
  3. Minimaliseer plug-ins: hoewel plug-ins handig kunnen zijn, kunnen te veel ervan je website vertragen. Verwijder alle onnodige plug-ins die je niet gebruikt.
  4. Maak gebruik van caching-plugins: caching-plugins slaan statische bestanden op en serveren ze aan bezoekers, waardoor de laadtijd aanzienlijk verkort wordt.
  5. Optimaliseer je code: door je code te optimaliseren, zoals het verminderen van HTTP-verzoeken en de grootte van HTML-, CSS- en JavaScript-bestanden, zal je website sneller worden geladen.

Test het zelf met deze tools

Er zijn geweldige tools beschikbaar om de snelheid van je website zelf te testen en te verbeteren, hier vind je een overzicht;

  • Google PageSpeed Insights: hiermee krijg je een overzicht van de snelheid van je website op mobiele apparaten en desktopcomputers, samen met nuttige suggesties om de prestaties te verbeteren.

  • GTmetrix: deze tool biedt gedetailleerde rapporten en analyses om verbeteringen aan te brengen en de laadtijd van je website te optimaliseren.

  • Pingdom: populair voor het testen en optimaliseren van de laadtijd, met monitoring- en rapportagefunctionaliteiten om je website prestaties bij te houden.

  • WebPageTest: hiermee kun je de laadtijd van je website op verschillende locaties wereldwijd testen, en het geeft uitgebreide analyses om de prestaties te verbeteren.

Aan de slag

Kortom, door deze maatregelen te nemen en gebruik te maken van de handige tools, zorg je ervoor dat je website snel en boeiend is, wat essentieel is voor het succes van je online bedrijf! Kan je wel wat hulp gebruiken met jouw lokale marketingstrategie? Aarzel niet en contacteer ons voor een vrijblijvend adviesgesprek.

bruno talk

Met deze tips kan je AI op een slimme en effectieve manier inzetten voor jouw bedrijf. AI is een krachtige hulpbron, maar het is belangrijk om het op de juiste manier te gebruiken om echt te profiteren van de voordelen die het te bieden heeft.
Binnenkort is het zover: Black Friday, de dag van het jaar waarop veel consumenten zitten te wachten. Het is dan ook de ideale kans om klanten te overtuigen om te shoppen aan mooie kortingen. Black Friday brengt wel wat marketingwerk met zich mee. Bekijk onze tips en overloop de checklist om helemaal klaar te zijn voor Black Friday.
Halloween biedt talloze mogelijkheden om je producten of diensten te promoten en je merk in de schijnwerpers te zetten. In dit blogartikel delen we enkele spookachtig goede marketingacties voor Halloween die je kunt gebruiken om je bedrijf op de kaart te zetten.
Vergeet in 2024 geen enkele belangrijke datum met onze handige contentkalender! Wij bundelden voor jou de interessantste - en soms ook gekste - data. Wist je al dat 21 januari 'Internationale Knuffeldag' is?
Vergeet in 2023 geen enkele belangrijke datum met onze handige contentkalender! Wij bundelden voor jou de interessantste - en soms ook gekste - data. Wist je trouwens dat het op 25 oktober ‘Wereld Pasta dag’ is?
Heb je een profiel opgesteld voor je bedrijf? Proficiat, de eerste stap is gezet! In dit artikel vertellen we je hoe je je account verder kan finetunen zodat je optimaal weergegeven wordt in Google.
Heb jij je Google bedrijfspagina nog niet ten volle benut of zelfs nog niet geclaimd? Dan laat je veel kansen liggen, zeker als lokaal bedrijf. Ben je een lokale speler? Dan is dit één van de eerste kanalen die je zou moeten opzetten en optimaliseren, samen met je website.
Wil je graag reviews vermelden op je website of uitpakken met de mening van tevreden klanten op je social media? Dan is het belangrijk om veel én kwaliteitsvolle reviews te verzamelen. Maar hoe krijg je nu meer reviews? Dat leggen we je graag uit in dit artikel.
Vergeet in 2022 geen enkele belangrijke datum met onze handige contentkalender! Wij bundelden voor jou de interessantste - en soms ook gekste - data. Wist je trouwens dat het op 26 september Wereld Chocoladedag is? Wij zijn alvast fan!
Een vaak gebruikte tool door SEO-specialisten zijn de search operators van Google. Dit zijn queries die je ingeeft in Google, zodat je veel geavanceerder kan zoeken in Google in vergelijking met enkel het gebruik van zoekwoorden. Ga op zoek naar specifieke content of sluit bepaalde zoekwoorden uit met deze vijf handige search operators.
Een zoekwoordenonderzoek geeft inzicht in welke zoektermen, zoekwoorden of keywords jouw doelgroep gebruikt. Deze woorden vormen de basis voor het SEO traject van je website, en je kan ze ook als basis gebruiken om je Google Ads campagne op te zetten. Ontdek hier hoe je de gevonden keywords uit het zoekwoordenonderzoek kunt gebruiken om jouw websitepagina’s te optimaliseren voor Google.
In oktober 2020 ging ik opzoek naar een stageplaats bij een online marketingbureau. Liefst wilde ik stage lopen bij een kleiner agency waar medewerkers mee inspraak hebben en niet enkel uitvoerende taken moeten doen. Dit vond ik bij Key2info.
WhatsApp is waarschijnlijk geen onbekende voor jou, want het is het meest populaire alternatief voor sms. Je kan er gratis tekstberichten, foto’s en video’s mee versturen én je kan ermee videochatten. Wereldwijd zijn er 2 miljard gebruikers en er komen steeds meer gebruikers bij!
Wanneer we spreken over adverteren op social media, dan denken we wellicht voornamelijk aan adverteren op Facebook & Instagram, maar sinds 2019 is het in België ook mogelijk om te adverteren op Pinterest. Hoe ga je hier mee aan de slag?
TikTok… Je hebt het vast al eens horen vallen. Het booming social media platform van dit moment. We zijn zelf nog niet zeker of we er fan van zijn of niet, maar dit kanaal valt haast niet meer te negeren.
Vorige
Volgende
Vorige
Volgende
Logo-key2info-web

wordt

about bruno agency

Tijd om jouw vernieuwde digital sidekick bruno te verwelkomen! Hetzelfde steengoed agency, maar nu ook met een naam die even stevig is als onze service. Leer bruno kennen op onze vernieuwde website!