De voordelen van Performance Max-campagnes in Google Ads

Dat Google niet stilzit, weten we allemaal. Na enkele updates van de afgelopen jaren zoals RSA (Responsive Search Ads), Smart Shopping en de afschaffing van BMM (+broad +modified +match) kwam Google in 2021 met Performance-Max campagnes. Maar wat is dit en wat zijn de voordelen van dit nieuwe type campagne?

Via Performance Max-campagnes kunnen adverteerders hun doelgroep bereiken via verschillende advertentieformaten en -netwerken zoals Google Zoeken, Google Display, YouTube en andere videokanalen, Discover en Gmail.

Hoe kunnen deze Performance-Max campagnes adverteerder helpen om hun advertentiedoelen te bereiken en wat zijn de voordelen?

Groter bereik door het gebruik van meerdere netwerken

In Perfomance Max-campagnes heb je keuze uit diverse advertentieformaten zoals tekstadvertenties, beeldadvertenties en ook videoadvertenties. Op die manier kan je verschillende soorten gebruikers bereiken en dus ook hun conversiekansen vergroten.

Machine learning voor geoptimaliseerde prestaties

Het best mogelijke resultaat behalen via dit type campagne? Door machine learning te gebruiken voor advertentiebezorgingen en biedbeheer, helpen deze Performance Max -campagnes adverteerders hun advertentiedoelen te bereiken, zoals het genereren van leads of het verhogen van verkoop.

Waardevolle inzichten en rapportages en in-real opvolging van campagnes

Performance Max-campagnes bieden gedetailleerde rapportages, zoals informatie over klikken, conversies en meer. Hierdoor kunnen adverteerders begrijpen hoe hun advertenties presteren en data-driven beslissingen nemen om hun advertentiestrategie te verbeteren.

Hiernaast kunnen ze ook in real-time de prestaties van campagnes volgen en aanpassingen maken om hun advertenties verder te optimaliseren voor betere prestaties.

Performance Max-campagnes bieden dus vele voordelen voor adverteerders zoals een groter bereik, gemakkelijke installatie en beheer, waardevolle inzichten en rapportage, optimalisatie voor prestaties en meer.

Wens je je advertentiestrategie te verbeteren en wil je je doelgroep effectiever bereiken? Wij helpen je graag bij het opstellen van je Perfomance Max-campagnes. Neem contact op met onze experten.

Deel deze blog met uw netwerk

Facebook
Twitter
LinkedIn

Hulp nodig? Contacteer ons of vraag vrijblijvend een gratis website analyse aan

bruno talk

Met behulp van generatieve AI biedt Google's Search Generative Experience (SGE) gebruikers snelle overzichten van zoekonderwerpen zonder dat ze hoeven door te klikken naar één van de sites in de zoekresultaten zelf.
Met deze tips kan je AI op een slimme en effectieve manier inzetten voor jouw bedrijf. AI is een krachtige hulpbron, maar het is belangrijk om het op de juiste manier te gebruiken om echt te profiteren van de voordelen die het te bieden heeft.
Binnenkort is het zover: Black Friday, de dag van het jaar waarop veel consumenten zitten te wachten. Het is dan ook de ideale kans om klanten te overtuigen om te shoppen aan mooie kortingen. Black Friday brengt wel wat marketingwerk met zich mee. Bekijk onze tips en overloop de checklist om helemaal klaar te zijn voor Black Friday.
Halloween biedt talloze mogelijkheden om je producten of diensten te promoten en je merk in de schijnwerpers te zetten. In dit blogartikel delen we enkele spookachtig goede marketingacties voor Halloween die je kunt gebruiken om je bedrijf op de kaart te zetten.
Vergeet in 2024 geen enkele belangrijke datum met onze handige contentkalender! Wij bundelden voor jou de interessantste - en soms ook gekste - data. Wist je al dat 21 januari 'Internationale Knuffeldag' is?
Vergeet in 2023 geen enkele belangrijke datum met onze handige contentkalender! Wij bundelden voor jou de interessantste - en soms ook gekste - data. Wist je trouwens dat het op 25 oktober ‘Wereld Pasta dag’ is?
Heb je een profiel opgesteld voor je bedrijf? Proficiat, de eerste stap is gezet! In dit artikel vertellen we je hoe je je account verder kan finetunen zodat je optimaal weergegeven wordt in Google.
Heb jij je Google bedrijfspagina nog niet ten volle benut of zelfs nog niet geclaimd? Dan laat je veel kansen liggen, zeker als lokaal bedrijf. Ben je een lokale speler? Dan is dit één van de eerste kanalen die je zou moeten opzetten en optimaliseren, samen met je website.
Wil je graag reviews vermelden op je website of uitpakken met de mening van tevreden klanten op je social media? Dan is het belangrijk om veel én kwaliteitsvolle reviews te verzamelen. Maar hoe krijg je nu meer reviews? Dat leggen we je graag uit in dit artikel.
Vergeet in 2022 geen enkele belangrijke datum met onze handige contentkalender! Wij bundelden voor jou de interessantste - en soms ook gekste - data. Wist je trouwens dat het op 26 september Wereld Chocoladedag is? Wij zijn alvast fan!
Een vaak gebruikte tool door SEO-specialisten zijn de search operators van Google. Dit zijn queries die je ingeeft in Google, zodat je veel geavanceerder kan zoeken in Google in vergelijking met enkel het gebruik van zoekwoorden. Ga op zoek naar specifieke content of sluit bepaalde zoekwoorden uit met deze vijf handige search operators.
Een zoekwoordenonderzoek geeft inzicht in welke zoektermen, zoekwoorden of keywords jouw doelgroep gebruikt. Deze woorden vormen de basis voor het SEO traject van je website, en je kan ze ook als basis gebruiken om je Google Ads campagne op te zetten. Ontdek hier hoe je de gevonden keywords uit het zoekwoordenonderzoek kunt gebruiken om jouw websitepagina’s te optimaliseren voor Google.
In oktober 2020 ging ik opzoek naar een stageplaats bij een online marketingbureau. Liefst wilde ik stage lopen bij een kleiner agency waar medewerkers mee inspraak hebben en niet enkel uitvoerende taken moeten doen. Dit vond ik bij Key2info.
WhatsApp is waarschijnlijk geen onbekende voor jou, want het is het meest populaire alternatief voor sms. Je kan er gratis tekstberichten, foto’s en video’s mee versturen én je kan ermee videochatten. Wereldwijd zijn er 2 miljard gebruikers en er komen steeds meer gebruikers bij!
Wanneer we spreken over adverteren op social media, dan denken we wellicht voornamelijk aan adverteren op Facebook & Instagram, maar sinds 2019 is het in België ook mogelijk om te adverteren op Pinterest. Hoe ga je hier mee aan de slag?
TikTok… Je hebt het vast al eens horen vallen. Het booming social media platform van dit moment. We zijn zelf nog niet zeker of we er fan van zijn of niet, maar dit kanaal valt haast niet meer te negeren.
Vorige
Volgende
Vorige
Volgende
Logo-key2info-web

wordt

about bruno agency

Tijd om jouw vernieuwde digital sidekick bruno te verwelkomen! Hetzelfde steengoed agency, maar nu ook met een naam die even stevig is als onze service. Leer bruno kennen op onze vernieuwde website!